Column Arjan Coppens (copy)

Arjan Coppens
Voorzitter FEDA
info@feda.nl

Bestuur

Corona versplintert glazen bollen

Vlak voordat de regels met betrekking tot de coronacrisis écht streng werden, had ik nog een laatste interview over mijn rol als nieuwe voorzitter van FEDA. Dit type interviews gaat natuurlijk vooral over mijn visie als nieuwe vertegenwoordiger van deze prachtige branchevereniging. Je kijkt kort terug op behaalde resultaten en daarna heel bewust vooruit.

De plannen stonden me haarscherp voor ogen. We gaan ons richten op thema’s als automatisering en dynamische sectoren zoals de procestechniek. We gaan invulling geven aan de toenemende behoefte van leden om te verenigen om een drukke en snelle wereld een beetje te compenseren. Jongeren enthousiasmeren. De glazen bol was bijna te klein voor al onze plannen. Maar toen drong corona binnen en spatte hij uit elkaar.

Wie had zo kort geleden kunnen vermoeden dat de eerder genoemde regels elkaar in zo’n rap tempo zouden opvolgen. Dat fysiek samenkomen niet meer kan en mag. Geen stevige handdruk, een klap op je schouder en een welgemeend ‘hoe gaat het?’ Geen ALV ook. Geen overleg in Gorinchem met de mensen die FEDA voortdurend boosten. De CEO en CTO hebben niets meer te vertellen. COVID-19 wel.. 

De gebeurtenissen werken in eerste instantie verlammend op iedereen. Onzekerheid heerst over ‘waar gaan we naartoe?’. De glazen bol laat niets zien, alleen een zwarte, beklemmende mist. Gelukkig duurde deze verlamming bij industrieel Nederland – en verder – niet lang. Zaken werden al snel digitaal opgepakt. Meetings en overleggen gaan inmiddels probleemloos via Skype, Teams, Zoom, Discord, TeamSpeak, BluePoint, Twitch… Er wordt gelachen en de meeste mensen vinden het inmiddels reuze efficiënt om op deze manier te overleggen. 

Nieuwe ontwikkelingen dus. Weliswaar niet degene die we voor ogen hadden, maar misschien toch waardevol? Het zet me aan het nadenken. Dat efficiënte van digitaal werken. Minder mensen in de auto op de weg, meer tijd om de dingen te doen die moeten gebeuren. Een digitale FEDActueel, digitale kennissessies en lezingen zijn zo gek nog niet. FEDA NEXT ís al digitaal en bouwen we inmiddels succesvol uit. Zie ik de mist in de glazen bol optrekken? Een stukje geloof ik. Hoewel. Misschien weet ik gewoon wel zeker dat onze plannen en ambities niet zijn veranderd. De wegen die we gaan bewandelen zeker wel, en dat kunnen we. 


    Warning: Undefined array key -1 in /var/hpwsites/u_twindigital_html/website/html/webroot/digitaal.feda.nl/wp-content/plugins/diziner-core/lib/TwinDigital/Diziner/Core/Post.php on line 955
  • Column Arjan Coppens (copy)

    Vorig artikel

    Warning: Undefined array key 0 in /var/hpwsites/u_twindigital_html/website/html/webroot/digitaal.feda.nl/wp-content/plugins/diziner-core/lib/TwinDigital/Diziner/Core/Post.php on line 918
  • Column Arjan Coppens (copy)

    Volgend artikel

WEBSHOP

Check onze webshop en bestel daar de Technische Leergangen, Rode Boekjes in meerdere talen & onze techniekboxen.

PROJECTEN

Benieuwd naar de laatste info over onze projecten? Bekijk dan de FEDA projectensite. 

Nieuws

Nog niet uitgelezen? Bekijk hier het
laatste nieuws op onze website. 

ADRES

Bezoekadres
Reitseplein 1, 5037 AA  Tilburg
Postadres
Postbus 4076, 5004 JB  Tilburg

CONTACT

Tel 013 – 59 44  158
Mail info@feda.nl