FEDA NEXT (copy)

Projecten

FEDA Next: verandering als constante

 

Al eerder berichtte FEDActueel over de voortgang van FEDA Next. Een allesomvattende aanpak van FEDA om bedrijven bewust te maken van de impact van de veranderende wereld en handvatten te geven om hiermee om te gaan. Het laatste nieuws hierover: FEDA Next is gereed om te worden uitgerold. 

 

FEDA Next is ontwikkeld omdat de wereld in een rap tempo verandert. Bedrijven zullen moeten nadenken over het toevoegen van waarde en hiermee een integrale rol vervullen in ‘de keten’. Met de ontwikkeling van FEDA Next ondersteunt FEDA haar leden hierbij.

Het leveren van oplossingen

“Veel bedrijven zullen hiervoor eerst de stap moeten maken van ‘product denken’ naar ‘het leveren van oplossingen’,” geeft bestuurslid Ron Verleun aan. “Dat gaat in een tijd van snelle technologische ontwikkelingen echter niet meer alleen. Samenwerken in de keten, kennis delen, gebruik maken van nieuwe technologieën en tevens investeren in de benodigde mensen, zijn noodzakelijk om te overleven. Geen kleine opgave.”

Drie hoofdthema’s

Binnen de focusgroep is hierom een drietal werkgroepen opgericht met ieder een eigen thema. 

1. Verder verbeteren van het aanbod van het Business Intelligence platform zodat er krachtige stuurinformatie ontstaat. 

2. Bepalen van de waarde van ‘specifieke (digitale) events’ om leden en marktsegmenten letterlijk met elkaar in contact te brengen. 

3. De ketenaanpak stimuleren door het definiëren van markten die kansen bieden, technologieën die hierin belangrijk zijn en de rol van systeem engineers en integratoren te duiden.

Voortgang

André Braakman:  “Door de coronacrisis hebben de werkgroepen de beoogde activiteiten nog niet concreet kunnen maken. Achter de schermen wordt met nieuwe (communicatie)technieken echter gewerkt om de eerste stappen te zetten. Dit gaat dermate goed dat we verwachten hierover binnenkort meer te kunnen berichten.” 

FEDA NEXT

Uiteraard is deze verandering niet binnen een dag te realiseren en zullen veel bedrijven zich door een heuse ‘cultuurshock’ moeten worstelen. Eenvoudig omdat het niet meer voldoende is om met je product op de markt te gaan staan en te melden wat je verkoopt. In de nieuwe tijd moet je bij klanten ontdekken wat zíj nodig hebben en dát vervolgens ontwikkelen en produceren. Daarbij horen termen als servitization en realtime ketenintegratie maar ook cobotica.

Kortom, we ‘moeten’ als FEDA leden nogal wat om een krulletje te kunnen zetten achter ‘toekomstbestendigheid’. Daar gaan wij als FEDA uiteraard mee helpen. Inmiddels is een werkgroep gevormd die de naam ‘FEDA NEXT’ draagt. Hierbinnen worden uiteenlopende thema’s onderzocht en bepaald welke meerwaarde zij kunnen bieden voor de leden. Denk daarbij aan samenwerking met andere brancheorganisaties en kennisnetwerken, het onderzoeken welke sectoren op dit moment de meeste potentie bieden en wat de huidige ‘innovatie drivers’ zijn.

Studenten van de Avans Hogeschool hebben voor ons verschillende markten geïnventariseerd. Welke markten bieden op dit moment de meeste mogelijkheden voor onze leden en hoe kunnen we als brancheorganisatie de juiste ondersteuning bieden om van product- naar marktgeoriënteerd bedrijf te transformeren? Waar ketendenken centraal staat?

FEDA NEXT is hard aan de slag en uiteraard delen we onze bevindingen met jullie. Maar meld je jezelf ook gerust met vragen en ideeën. Daar zijn we voor!

Ron Verleun is bestuurslid van FEDA en heeft onlangs de functie van penningmeester aanvaardt waarmee hij Piet Tak opvolgt. Je bereikt Ron via penningmeester.feda@gmail.com


    Warning: Undefined array key -1 in /var/hpwsites/u_twindigital_html/website/html/webroot/digitaal.feda.nl/wp-content/plugins/diziner-core/lib/TwinDigital/Diziner/Core/Post.php on line 955
  • FEDA NEXT (copy)

    Vorig artikel

    Warning: Undefined array key 0 in /var/hpwsites/u_twindigital_html/website/html/webroot/digitaal.feda.nl/wp-content/plugins/diziner-core/lib/TwinDigital/Diziner/Core/Post.php on line 918
  • FEDA NEXT (copy)

    Volgend artikel

WEBSHOP

Check onze webshop en bestel daar de Technische Leergangen, Rode Boekjes in meerdere talen & onze techniekboxen.

PROJECTEN

Benieuwd naar de laatste info over onze projecten? Bekijk dan de FEDA projectensite. 

Nieuws

Nog niet uitgelezen? Bekijk hier het
laatste nieuws op onze website. 

ADRES

Bezoekadres
Reitseplein 1, 5037 AA  Tilburg
Postadres
Postbus 4076, 5004 JB  Tilburg

CONTACT

Tel 013 – 59 44  158
Mail info@feda.nl