Succesvolle editie DFPTC in Utrecht (copy)

Events

10 oktober 2019

Succesvolle editie DFPTC in Utrecht

Op 10 oktober was DeFabrique in Utrecht het toneel van de negende editie van de Dutch Fluid Power Transmission Conference – inmiddels bekend als DFPTC. Centraal stond het actuele thema ‘intelligente hydraulische aandrijftechniek’ wat bij velen de tongen losmaakte; zowel tijdens de diverse parallelsessies als de breed opgezette netwerk’momenten’. De dag werd ontspannen afgesloten door comedian Harry Glotzbach.

De DFPTC heeft van oudsher twee belangrijke doelstellingen: kennis met betrekking tot hydrauliek overdragen en borgen én fungeren als een – niet minder belangrijk – platform om te netwerken.

Multidisciplinair samenwerken

Kennisoverdracht vond plaats op het thema ‘Intelligente hydraulische aandrijftechniek’. De aftrap van het symposium werd gegeven door keynote speakser Janette Kothe die het belang van onder andere IoT voor de hydrauliekwereld schetste. Materie die ongekende mogelijkheden biedt waardoor de klant betrekken in het ontwerpproces nóg belangrijker wordt.

Vervolgens was het tijd voor een viertal duopresentaties die allen drie keer in parallelsessies werden gegeven. “Het was de eerste keer dat we deze opzet hanteerden”, geeft eventmanager Marrigje Mesker aan. “Hiermee bevorderen we namelijk de interactiviteit die bij kleine groepen nu eenmaal beter is te realiseren, terwijl de bezoeker toch drie kwart van alle presentaties kan bijwonen.”

Véél data

Het ‘Internet of Things’ – de koppeling van verschillende systeemelementen via internet – werd vakkundig uitgediept in de verschillende presentaties. Bijvoorbeeld voor het monitoren van de kwaliteit van hydraulische olie in windturbines of een volledige sluis van Rijkswaterstaat. Tijdens de presentaties werd ingegaan op wet- en regelgeving met betrekking oliereinheid, het verzamelen van data, het analyseren ervan en het gebruiken van de resultaten voor onder meer voorspellend onderhoud.

Eveneens aansprekend was de presentatie over het slimmer maken van mobiele graafmachines; in dit geval de Hooby. De deelnemers konden ‘live’ zien hoe hierin moderne besturingselektronica en software namelijk niet alleen worden toegepast om de machine efficiënter te kunnen inzetten, maar tevens om de operator het juiste gevoel te geven bij het bedienen van zijn machine. Een prima voorbeeld bovendien van samenwerking tussen verschillende disciplines en een échte trekker van belangstellenden.

Table-Tops

Evenals voorgaande edities waren ook deze keer de Table-Top presentaties weer het centrum van vele goede gesprekken tussen de bezoekers, sprekers en sponsoren onderling. Marrigje Mesker: “In gesprek gaan de mensen toch wel, maar hoeveel makkelijker is dit wanneer je een voorbeeld kunt tonen. In de vorm van het product zelf of juist door een plaatje of filmpje. Het is niet voor niets dat in de enquêtes van de afgelopen edities steeds wordt verzocht om de relatief brede tijdsspanne voor netwerken vooral te handhaven. In dat kader ook goed om te zien dat er sinds de vorige editie, toen we bewust het element ‘transmissies’ hebben toegevoegd, ook bedrijven van buiten de hydrauliekwereld aanwezig zijn. Onder de inschrijvingen bezocht bijna de helft van de mensen voor het eerst dit symposium!”

DPFTC

DAG:

10 oktober 2019

PLAATS:

DeFabrique, Utrecht

De volgend editie van DFPTC zal waarschijnlijk worden georganiseerd in 2021. Kijk voor meer informatie en foto’s van de afgelopen edities op www.dfptc.nl

Benieuwd naar onze aftermovie van DFPTC 2019? Bekijk hem nu hier:


    Warning: Undefined array key -1 in /var/hpwsites/u_twindigital_html/website/html/webroot/digitaal.feda.nl/wp-content/plugins/diziner-core/lib/TwinDigital/Diziner/Core/Post.php on line 955
  • Succesvolle editie DFPTC in Utrecht (copy)

    Vorig artikel

    Warning: Undefined array key 0 in /var/hpwsites/u_twindigital_html/website/html/webroot/digitaal.feda.nl/wp-content/plugins/diziner-core/lib/TwinDigital/Diziner/Core/Post.php on line 918
  • Succesvolle editie DFPTC in Utrecht (copy)

    Volgend artikel

WEBSHOP

Check onze webshop en bestel daar de Technische Leergangen, Rode Boekjes in meerdere talen & onze techniekboxen.

PROJECTEN

Benieuwd naar de laatste info over onze projecten? Bekijk dan de FEDA projectensite. 

Nieuws

Nog niet uitgelezen? Bekijk hier het
laatste nieuws op onze website. 

ADRES

Bezoekadres
Reitseplein 1, 5037 AA  Tilburg
Postadres
Postbus 4076, 5004 JB  Tilburg

CONTACT

Tel 013 – 59 44  158
Mail info@feda.nl