Technische Teaser compressoren (copy)

FEDAcademie

TECHNISCHE TEASER: compressoren

Ken jij de Technische Leergang Persluchtcompressoren al? Deze uitgave uit 2017 is zeker nog actueel. In deze editie van de ‘Technische Teaser’ kun jij een kijkje nemen in deze Leergang.  

Al 2500 jaar voor Christus vindt men de eerste toepassing van perslucht dankzij de ontwikkeling van blaasbalgen. De behoefte aan blaasbalgen nam toe om het vuur aan te ‘wakkeren’ zodat een voldoende hoge temperatuur bereikt kon worden om ijzer uit ijzererts te smelten.

Blaasbalgen zijn in de industrie vervangen door compressoren, het onderwerp van deze technische leergang. Perslucht wordt onder andere gebruikt om motoren, machines en gereedschappen aan te drijven (pneumatiek), onderdelen schoon te blazen, banden op te pompen, of als ademlucht voor de brandweer en, in de duiksport, voor duikers. Ook in de medische wereld wordt gebruik gemaakt van perslucht, zogenaamde medische perslucht, voor beademing of bijvoorbeeld voor de aandrijving van een tandartsboor. Pneumatiek is de aandrijf- en besturingstechniek die werkt op basis van perslucht. Perslucht is eenvoudig te produceren, via slangen en leidingen te transporteren en is veilig op te slaan. Bovendien is perslucht zuiver en droog zodat men geen vervuiling krijgt bij eventuele lekkage. Het gebruik van perslucht is dan ook breed verspreid in de meest uiteenlopende takken van de industrie.

In deze Technische leergang worden de verschillende typen compressoren met regelingen voor een drukbereik van 4 tot 13 bar en de specifieke toepassingen behandeld. Ingegaan wordt op de natuurkundige achtergronden die een rol spelen bij het samenpersen van lucht. Ook wordt de nodige aandacht besteed aan de conditionering van perslucht, onderhoud en monitoring van de installatie, veiligheid en regelgeving, Total Costs of Ownership en duurzaamheid.

Technische Teaser

TeCHNISCHE LEERGANG PERSLUCHT-COMPRESSOREN

UITGEGEVEN:

2017

EDITIE:

Eerste druk

Mede mogelijk gemaakt door: 

 • Aerzen Nederland B.V. 
 • Airconet
 • Alup GrassAir Kompressoren B.V. 
 • Atlas Copco 
 • Berko Wijchen B.V. 
 • Boge Kompressoren B.V. 
 • Geveke Persluchttechniek 
 • Ingersoll-Rand 
 • Kaeser Compressoren B.V. 

Bestellen?


  Warning: Undefined array key -1 in /var/hpwsites/u_twindigital_html/website/html/webroot/digitaal.feda.nl/wp-content/plugins/diziner-core/lib/TwinDigital/Diziner/Core/Post.php on line 955
 • Technische Teaser compressoren (copy)

  Vorig artikel

  Warning: Undefined array key 0 in /var/hpwsites/u_twindigital_html/website/html/webroot/digitaal.feda.nl/wp-content/plugins/diziner-core/lib/TwinDigital/Diziner/Core/Post.php on line 918
 • Technische Teaser compressoren (copy)

  Volgend artikel

WEBSHOP

Check onze webshop en bestel daar de Technische Leergangen, Rode Boekjes in meerdere talen & onze techniekboxen.

PROJECTEN

Benieuwd naar de laatste info over onze projecten? Bekijk dan de FEDA projectensite. 

Nieuws

Nog niet uitgelezen? Bekijk hier het
laatste nieuws op onze website. 

ADRES

Bezoekadres
Reitseplein 1, 5037 AA  Tilburg
Postadres
Postbus 4076, 5004 JB  Tilburg

CONTACT

Tel 013 – 59 44  158
Mail info@feda.nl