Voorpagina (copy)

FEDA Digitaal: Jaaroverzicht 2019

Welkom in ons splinternieuwe digitale magazine ‘FEDA Digitaal’. Je kunt nu deze eerste editie bekijken met hierin een terugblik op het FEDA-jaar 2019. Je kunt dit lezen door door de artikelen te bladeren, maar gebruik ook vooral het menu zodat je onderwerpen ziet die jou aanspreken. We ontvangen graag je feedback op communicatie@feda.nl.

Best gelezen interviews van 2019:

Apex Dynamics

Levert tandwielkast voor hybride quad

Heuver Hydrauliek

‘Als de tijd er rijp voor is..’

PowerFlex

Introduceert ‘hose services’

De best gelezen FEDA-lid in de Spotlight artikelen van 2019!

FEDA-lid in de Spotlight

Apex Dynamics levert tandwielkast voor hybride

De eerste hybride quad ter wereld is ontwikkeld door Reeq uit Hilversum. Ons eigen FEDA led APEX Dynamics leverde hiervoor een planetaire tandwielkast als onderdeel van de robuuste stuurbekrachtiging. 

FEDA-lid in de Spotlight

FEDA-lid in de spotlight: heuver hydrauliek: 'als de tijd er rijp voor is..'

Ruben Heuver is zijn leven lang gefascineerd door techniek. Toch ging hij na zijn studie Technische Bedrijfskunde niet bij het bedrijf van zijn vader – Heuver Hydrauliek – werken.

FEDA-lid in de Spotlight

FEDA-lid in de spotlight: Powerflex introduceert 'hose services'

Als Eaton distributeur in slangen en koppelingen, besloot Powerflex kortgeleden gehoor te geven aan de toenemende vraag vanuit de markt naar meer service en ondersteuning op locatie.

Bestuur & Team

In 2019 is zowel ons bestuur als team opgefrist met nieuwe gezichten en hebben we afscheid genomen van mensen die veel hebben betekend voor onze vereniging. Benieuwd welke veranderingen er zijn? Bekijk deze artikelen.

Arjan Coppens nieuwe voorzitter FEDA

Bestuur

Bestuur​

"FEDA is en wordt door een enthousiast team heel erg goed op de kaart gezet!"

Tijdens de afgelopen Algemene Ledenvergadering op 11 december a.s. in Eindhoven stonden belangrijke veranderingen in het FEDA bestuur op de agenda. Bekijk hier het artikel voorafgaand aan dit Ledenevent.

 FEDA komt naar je toe!

In 2019 is FEDA zeer actief geweest op verschillende symposia en congressen. Als medeorganisator van de ‘DFPTC’ en als partner van ‘Maintaining the Engineer’ en ‘Efficiënt aandrijven’, hebben we veel mensen, leden en potentiële leden gesproken en geïnformeerd over onze activiteiten en mogelijkheden. Bekijk nu een terugblik op de activiteiten en artikelen hierover uit 2019:

Events

Nog meer mogelijk met AI, VR, AR en IoT in de gasfabriek

Vrijdag 24 mei: FEDA-ledenevent op innovatieve locatie

Ondanks alle digitale mogelijkheden om in contact te komen met ‘vakgenoten’ en kennis uit te wisselen, is niets zo effectief – én leuk! – als fysiek samen te komen op een inspirerende locatie. Het FEDA-ledenevent wordt daarom dit jaar georganiseerd in ‘de Gasfabriek’ in Deventer. Na de jaarlijkse ALV neemt dagvoorzitter Marcel Fortuin de deelnemers mee in de wereld van Artificial Intelligence, Virtual Reality, Augmented reality en Internet of Things? U kent het al? Dan zult u het hier toch écht anders ervaren.

Events

19 september 2019

Maintaining the Engineer

Op 19 september was FEDA partner van het event ‘Maintaining the engineer’; georganiseerd vanuit Automatie | PMA. Centraal hierbij stond het dreigende tekort aan kennis en kunde binnen onderhouds- en andere technische afdelingen. Een tekort dat ontstaat door minder beschikbare gekwalificeerde mensen die op de markt komen, maar tevens door ‘handelingsverlegenheid’ van medewerkers.

PROJECTEN

Benieuwd naar de ontwikkelingen van onze projecten en initiatieven in 2019? Lees dan onderstaande artikelen.

Projecten

Rock Solid wint young professional award 2019!

Een speciaal onderdeel van het DFPTC-programma was de uitreiking van de Young Professional Award 2019. Juryvoorzitter Michiel de Ruyter mocht deze keer het verlossende woord richten tot team ‘Rock Solid’ van de Hogeschool van Amsterdam. 

Projecten

Technische leergang askoppelingen

De lijn ‘Technische Leergangen’ van FEDA doet het goed. De serie omvat inmiddels elf titels en de editie ‘Askoppelingen’ gaat richting de afwerkende fase. Auteur van deze leergang Rob van den Brink: “Askoppelingen is echt zo’n typisch technisch onderwerp waarover nog het nodige valt te leren.

Projecten

FEDA NEXT: Van product naar marktfocus

Er komt een spannende maar vooral interessante tijd aan voor FEDA leden. Een tijd waarin niet alleen de ontwikkelingen op het technische vlak bepalen wat er gaat gebeuren, maar ook de manier waarop we met elkaar gaan samenwerken.

Team

Nieuwe collega's in het FEDA-team

Projecten

CETOP approved education centre, audited by FEDA!

Hoe weet u als opdrachtgever of de servicetechnici die aan uw hydraulische of pneumatische systemen sleutelen hiervoor wel de juiste skills hebben?

Projecten

Veilig werken met hydrauliek

Op donderdag 5 december kwamen onze trainers Veilig werken met Hydrauliek weer bij elkaar. We hebben samen mooie plannen gemaakt 2020. Zo plannen we onder meer begin 2020 een kick-off bijeenkomst waar we 

Projecten

Is jouw business slim?

Ik ga op reis en ik neem mee, een dik boek met heel veel rekensommetjes. Dit was toen ik, Ilse Lagendijk, een jaar of 8 was. Tegenwoordig hou ik het bij een stapel puzzelboekjes. Rekenen en puzzelen doe ik al sinds kleins af aan met veel plezier. 

Projecten

FEDA is samenwerkingspartner van KEEA

Efficiënt Aandrijven is een thema wat erg speelt bij veel van onze lidbedrijven. Eén van de initiatieven waar we als FEDA aan participeren is KEEA, Kennisnetwerk voor Efficiënte 

Events

10 oktober 2019

Succesvolle editie DFPTC in Utrecht

Op 10 oktober was DeFabrique in Utrecht het toneel van de negende editie van de Dutch Fluid Power Transmission Conference – inmiddels bekend als DFPTC. Centraal stond het actuele thema ‘intelligente hydraulische aandrijftechniek’ wat bij velen de tongen losmaakte; zowel tijdens de diverse parallelsessies als de breed opgezette netwerk’momenten’. De dag werd ontspannen afgesloten door comedian Harry Glotzbach.

Events

29 oktober 2019

Efficiënt aandrijven

Op 29 oktober was FEDA betrokken bij het event ‘Efficiënt Aandrijven’ dat georganiseerd werd door uitgeverij Mybusinessmedia in samenwerking met verschillende partners. Ook hier waren vele FEDA-leden aanwezig waaronder Festo, Yaskawa, SMC, Rexroth, ABB, Danfoss, DerTec, Elsto, Kaeser Compressoren, Lapp Benelux, Lenze en Weg.

Events

11 december 2019 – Brainport Industries Campus

FEDA Ledenevent op spectaculaire locatie

Met op het programma onder meer de Algemene Ledenvergadering, een bijzondere presentatie van Loulou van Ravensteijn en een aantal super interessante workshops, was deelname aan het FEDA ledenevent op 11 december eigenlijk een must. Al was het alleen maar vanwege de locatie: de splinternieuwe en spectaculaire Brainport Industries Campus in Eindhoven.

WEBSHOP

Check onze webshop en bestel daar de Technische Leergangen, Rode Boekjes in meerdere talen & onze techniekboxen.

PROJECTEN

Benieuwd naar de laatste info over onze projecten? Bekijk dan de FEDA projectensite. 

Nieuws

Nog niet uitgelezen? Bekijk hier het
laatste nieuws op onze website. 

ADRES

Bezoekadres
Reitseplein 1, 5037 AA  Tilburg
Postadres
Postbus 4076, 5004 JB  Tilburg

CONTACT

Tel 013 – 59 44  158
Mail info@feda.nl