Voorwoord Arjan Coppens (copy)

Arjan Coppens
Voorzitter
info@feda.nl

Team

Voorwoord

‘Back to normal’?

Tijdens de laatste virtuele ALV en de diverse bezoeken die we de laatste weken doen, hoor ik heel vaak “ik ben blij dat alles dadelijk weer normaal is ná COVID”. Maar wat is ‘normaal’? En bestaat dat ‘normaal’ straks nog wel? En dan zeg ik nee!

Al voor COVID hebben wij geconstateerd dat de wereld zal gaan veranderen. Het verbaast me dat in bijvoorbeeld China alle beurzen weer – zoals voorheen – opgestart worden. Ik denk dat dit een uitzondering is, en ben van mening dat het niet meer ‘zoals vroeger’ wordt. En eerlijk gezegd, houd ik er ook niet van om altijd te doen wat we altijd deden.

Ook met onze branchevereniging spreken we altijd over vooruitgang en innovatie. En daarom zouden we gewoon vol moeten blijven inzetten op initiatieven als FEDA Next, digitalisering, Business Boosters en Innovation Talks. Niet de dingen doen ‘omdat we het altijd deden’, maar juist de verandering opzoeken. 

Natuurlijk, ook zaken die goed gaan, moeten we soms koesteren, verder doorvoeren en borgen. Ook bij veel van onze lidbedrijven is immers bewezen dat hun huidige business het nodige rendement brengt. Maar resultaten uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst.

Zoek dus vooral díe activiteiten op die je al lang geen geld meer opbrengen. Stop daar zo snel mogelijk mee. Daarmee maak je in je bedrijf tijd en ruimte vrij voor het ontwikkelen van nieuwe producten, diensten en businessmodellen. Dát zijn de activiteiten die misschien in de toekomst de kern van je bedrijf zullen vormen.

Doe de gewone dingen ongewoon goed, maar doe óók de ongewone dingen gewoon goed. Repareer het dak als de zon schijnt, of beter gezegd: zet er het liefst direct een dakkapel bovenop. Tijdens die verbouwing gaat de verkoop gewoon door, maar laat je niet leiden door de meerderheid die roept dat je nú winst moet maken. Neem zo nu en dan ook je verlies als je daarmee je toekomst veilig stelt. Want morgen is alles weer anders.

Arjan Coppens

Voorzitter FEDA

 

PS: Wil je op de hoogte blijven van de vernieuwingen bij FEDA en in onze branche? Kijk dan op 25 juni naar ons allereerste online FEDA Journaal.


    Warning: Undefined array key -1 in /var/hpwsites/u_twindigital_html/website/html/webroot/digitaal.feda.nl/wp-content/plugins/diziner-core/lib/TwinDigital/Diziner/Core/Post.php on line 965
  • Voorwoord Arjan Coppens (copy)

    Vorig artikel

    Warning: Undefined array key 0 in /var/hpwsites/u_twindigital_html/website/html/webroot/digitaal.feda.nl/wp-content/plugins/diziner-core/lib/TwinDigital/Diziner/Core/Post.php on line 928
  • Voorwoord Arjan Coppens (copy)

    Volgend artikel